مرکز آموزش بیسیم

مرکز آموزش کاربردی بیسیم و تجهیزات رادیویی

مرکز آموزش بیسیم

مرکز آموزش کاربردی بیسیم و تجهیزات رادیویی

۳ مطلب در مرداد ۱۳۹۵ ثبت شده است

دیسپچر های فارسی

آموزشگاه بیسیم | شنبه, ۳۰ مرداد ۱۳۹۵، ۰۷:۱۵ ب.ظ | ۰ نظر

دیسپچر موتوتوربو دیسپچر اختصاصی مربوط به موتورلا  با بیش از یک ملیون کاربر سازمانی جهت دانلود روی لوگو کلیک کنید
   

دیسپچر رادیو پرو  سیستم قدرتمند جهت مدیریت ناوگان رادیویی و مخابراتی است . سیستم برتر اروپا در حال حاضر است . جهت دانلود کلیک کنید

اسمارت پی تی تی برترین سیستم ارائه خدمات مخابرات حرفه ای رادیویی است . این سیستم در حال حاضر تنها نرم ازفرا رسمی موتورلا است

دیسپچر قدرت مند فارسی و حرفه ای جهت پایش انواع شبکه های مخابراتی . این دیسپچر بیشتر بیسیم ها را ساپورت میکند .

    



  • آموزشگاه بیسیم

مختل کننده‌ رادیویی

آموزشگاه بیسیم | شنبه, ۳۰ مرداد ۱۳۹۵، ۰۷:۱۱ ب.ظ | ۰ نظر

 

تلفن‌های همراه  امروزه در هر جای جهان یافت می‌شوند، تنها در ایالات متحده تا ماه ژوئن سال 2004 تعداد کاربران تلفن‌های همراه  و اینترنت همراه 169 میلیون نفر برآورده شده است. این تجهیزات کاربران را قادر می‌سازند تا در هر زمان و مکان تماس تلفنی را برقرار و یا دریافت کنند، ولی متاسفانه امروزه، معضل بزرگ، استفاده کاربران از تلفن‌های همراه در مکان‌هایی مانند، بیمارستان‌ها،‌ بانک‌ها، کلیسا‌ها، تالارهای سینما- تاتر و موسیقی است، چرا که کاربران نمی‌دانند که در چه زمان‌ها و مکان‌هایی می‌بایست گوشی خود را خاموش کنند . تلفن‌های همراه اساسا نوعی رادیوی دو طرفه دستی هستند و طبعا هر سیگنال رادیویی قابل گسیختگی و اختلال است.

مبانی اختلال

ایجاد اختلال در تلفن همراه درست همانند اختلال در سایرانواع سامانه‌های ارتباط رادیویی است. تلفن‌های همراه ارتباط را به وسیله آنتن‌های مستقردر سلول‌هاو گوشی برقرار می‌سازند. سلول‌ها، منطقه تحت پوشش شبکه تلفن همراه را به چندین قسمت کوچک تقسیم می‌کنند. هنگامی که کاربر در حال رانندگی و یا حرکت است، سیگنال تلفن همراه وی از سلولی به سلول دیگر دست به دست و منتقل می‌گردد، این ویژگی موجب پایداری تماس و عدم قطع ارتباط در هنگام حرکت می‌شود. دستگاه‌های مختل کنندهتلفن همراه با ارسال بسامدی همانند بسامد‌های تلفن همراه و یکسان با آن‌ها موجب قطع ارتباط سیگنال میان گوشی تلفن و سلول BTS می‌شوند. قدرت سیگنال دستگاه‌های مختل کننده همواره بر تلفن‌های همراه غالب می‌گردد، چرا که این تجهیزات با ارسال سیگنال‌های مخرب بر روی بسامد‌هایی مشابه بسامد‌های تلفن همراه اما با توانی بیشتر از آن‌ها موجب اختلال و لغو اثر سیگنال اصلی می‌گردند.

از طرف دیگر، تلفن‌های همراه دستگاه‌هایی هستند که ارتباطی تمام دو طرفه را برقرار می‌سازند،‌ بدین معنی که آن‌ها از دو بسامد یکی برای ارسال (صحبت کردن) و دیگری برای دریافت (شنیدن) به صورت همزمان، بهره می‌برند. برخی از مختل کننده‌ها تنها یکی از بسامد‌ها را سد می‌کند، اما تاثیر نهایی قطع هر دو سیگنال است، چرا که در این حالت تلفن به کاربر پیغام خارج از سرویس را نشان می‌دهد، زیرا تنها یکی از بسامد‌ها را دریافت می‌کند. همچنین برخی از تجهیزات ساد مختل کننده، تنها یک نوع (باند بسامدی) از سیگنال‌ها را مختل می‌نمایند، اما انواع پیشرفته تر قادرند تا، چندین نوع سیگنال (باند‌های مختلف) را در یک زمان مختل و قطع نمایند، چرا که برخی از انواع گوشی‌ها که به دو باندی و سه باندی مشهورند، در صورت قطع سیگنال دریافتی در یکی از باند‌ها، به صورت خودکار جهت برقراری ارتباط بر روی باند‌های دیگر فعال شده و شروع به جستجو می‌نمایند که انواع پیشرفتۀ مختل کننده‌ها قادر به مقابله با این تجهیزات نیز خواهند بود.

تمام آن چه که برای مختل کردن ارتباط تلفن همراه نیاز است، عبارت است از دستگاهی که سیگنال‌های مورد نظر را با توانی مناسب منتشر نماید. اگر چه شبکه‌های مختلف تلفن همراه از بسامد‌های متفاوتی بهره می‌برند اما تمامی آن‌ها از سیگنال‌های رادیویی استفاده می‌کنند که قابل مختل شدن هستند. سامانۀ متداول GSM  در باند‌های 900 مگاهرتز و 1800 مگاهرتز در اروپا و آسیا و همچنین باند 1900 مگاهرتز در آمریکا عمل می‌کند. مختل کننده‌ها در برابر هر یک از باند‌های فوق و سامانه‌هایی چون GSM، CDMA، IDEN  و…….. موثر واقع می‌گردند. از سامانه‌های تلفن همراه آنالوگ قدیمی تا جدید دیجیتالی، همگی به وسیله این تجهیزات اخلال پذیرند.
برد موثر

برد مفید سیگنال‌های دستگاه مختل کننده بیشتر تابع توان خروجی دستگاه و محیط استفاده از آن است، مختل کننده‌های کم توان و قابل حمل،‌ قادرند تا محیطی به شعاع 10 متر تا یک کیلومتری خود را پوشش دهند، اما مدل‌هایی با توان بالاتر که به صورت ثابت و نصب شده استفاده می‌شوند فضایی تا شعاع 8 کیلومتر را نیز پوشش می‌دهند.
ساختار یک مختل کننده



اغلب این تجهیزات بسیار ساده و ابتدایی هستند، به طوری که همگی دارای کلید روشن و خاموش و چراغ نمایشگری برای نشان دادن روشن بودن دستگاه هستند. تجهیزات پیشرفته تر آن‌ها،‌ شامل دستگاه‌هایی است که به طور خودکار بر روی باند‌های بسامدی مختلف تلفن همراه فعالیت می‌کنند. یک مختل کننده اغلب از اجزاء زیر تشکیل یافته است:

  •  مدار الکترونیکی: مرکب است از اجزاء اصلی الکترونیکی مختل کننده.
  • کنترل کننده نوسانات ولتاژ: سیگنال‌های رادیویی را برای تداخل با سیگنال‌های تلفن همراه تولید می‌نماید.
  • مدار کنترل: برای کنترل سیگنال‌های تولید شده توسط نوسان ساز.
  • ایجاد کننده نویز: تولید کننده سیگنال‌های خروجی در محدوده بسامد‌های شبکه تلفن همراه (بخشی از مدار کنترل است).
  • تقویت کننده سیگنال: توان بسامد‌های رادیویی خروجی سامانه را به منظور بالا بردن سطح اختلال در سیگنال‌های اصلی تقویت می‌نماید.
  • آنتن: هر دستگاه مختل کننده دارای یک آنتن برای ارسال سیگنال است، تجهیزات قوی تر برای ارسال کردن سیگنال‌ها تا فواصل دورتر دارای آنتن خارجی و بزرگتری هستند.

کاربرد‌های مختلف

این تجهیزات که به منظور قطع ارتباط و تماس‌های تلفنی با خارج از محدوده به کار می‌روند، اغلب توسط نیروهای امنیتی و مکان‌های حفاظت شده حساس که خطر سرقت اشیاء و یا اطلاعات و یا حملات تروریستی در آن‌ها بیشتر احساس می‌شود به کار گرفته می‌شوند. برای مثال در جلساتی که شخصیت‌های مهم سیاسی حضور دارند برای خنثی نمودن حملات احتمالی و افزایش ضریب امنیت از چنین تجهیزاتی استفاده می‌گردد. همچنین این تجهیزات می‌توانند در مکان‌هایی که بر قراری مکالمات با تلفن همراه خطرناک هستند، همچون انبارهای مواد شیمیایی حساس و منفجره و یا بیمارستان‌ها، به کار برده می‌شوند.

معیار قانونی

در ایالات متحده، انگلستان،‌ استرالیا و بسیاری کشورهای دیگر، ایجاد اختلال و سد کردن خدمات تلفن‌های همراه بر خلاف قانون است و سازندگان، واردکنندگان و فروشندگان این گونه وسائل، از طرف قانون منع شده اند. دلایلی نیز برای توجیه آن وجود دارد که از جمله آن‌ها این است که، خرید و استفاده از دستگاه‌های مختل کننده تلفن همراه از آن رو که این تجهیزات بر روی بسامد‌هایی که شرکت‌های تلفن همراه قبلا حق امتیاز و مجوز ارائه خدمات خود را به صورت قانونی بر روی آن اخذ نموده اند،‌ سیگنال ارسال می‌کنند،‌ در حقیقت نوعی دزدی و سرقت حقوق دیگران است. دلیل دیگر این که، مختل شدن تلفن همراه می‌تواند خطر آفرین و مضر باشد،‌ زیرا این تجهیزات، تمامی تماس‌ها را بی ثمر و قطع می‌نمایند، حال آن که ممکن است شخصی نیاز به ارتباط اضطراری و فوری مثل تماس با فوریت‌ها یا پلیس داشته باشد.

در آمریکا FCC مسئولیت اجرای قوانین مربوط به اختلال تلفن‌های همراه را بر عهده دارد. در این کشور متخلفان برای بار اول استفاده از این تجهیزات جریمه نقدی برابر 11 هزار دلار خواهند شدو دستگاه آن‌ها نیز توقیف می‌گردد.

بر خلاف موارد گفته شده،‌ برخی از کشور‌ها نیز، بعضا اجازه استفاده از مختل کننده‌ها را به سازمان‌های دولتی و تجاری یا نظامی خود می‌دهند. برای مثال دولت فرانسه در ماه دسامبر 2004 به یکی از تالار‌های سینما تاتر این کشور اجازه داد تا به شرط فراهم آوردن امکان بر قراری تماس با شماره‌های اضطراری، داخل سالن را تحت پوشش دستگاه‌های مختل کننده قرار بدهد. همچنین هندوستان نیز این تجهیزات را در مجلس ملی و زندان‌های این کشور نصب نموده است. به تازگی دانشگاه‌های ایتالیا نیز جهت جلوگیری از تقلب دانشجویان در امتحانات، ار این وسائل بهره گرفته اند، زیرا تا پیش از آن، دانشجویان به وسیله تلفن‌های دوربین دار خود تصاویری از پاسخ آزمون را ضبط کرده و آن‌ها را برای همکلاسی خود ارسال می‌نمودند.
بهبود عملکرد


هم اکنون شرکت‌های سازنده مشغول بررسی برای ساخت تجهیزاتی هستند که کارآیی بیشتری خواهند داشت. این تجهیزات قادرند تا تماس‌های دریافتی تلفن‌های تحت پوشش خود را به سوی صندوق پست صوتی مشترکان هدایت نموده و تنها تماس‌های خروجی را مختل نمایند.
هشدار دهنده تلفن همراه

این تجهیزات معمولا در مکان‌هایی که احتمال ایجاد تداخل سیگنال‌های تلفن همراه و تجهیزات حساس الکترونیکی، همانند وسائل پزشکی بیمارستان‌ها و یا بانک‌ها، وجود دارد،‌ جستجو می‌نمایند و به محض یافتن سیگنال یک تلفن همراه پیغامی را برای آن ارسال می‌کنند و از صاحب تلفن می‌خواهند تا گوشی خود را خاموش نماید.

منبع : جمر 

مطالعه مطالب تخصصی مسدود کننده در جمر دات آی آر.

 

 

  • آموزشگاه بیسیم

بیسیم واکی تاکی

آموزشگاه بیسیم | جمعه, ۸ مرداد ۱۳۹۵، ۰۶:۵۲ ب.ظ | ۰ نظر

به طور کلی با توجه عدم وجود مقاله ای  یکپارچه و قانونی در باره استفاده از تجهیزات رادیویی و سردر گمی خریداران بیسیم های رادیویی تحت عنوان " واکی تاکی" یا یو اچ اف  تیم اطلاع رسانی مجموعه آ د پارس مقاله ای کاربردی را به کاربران و خریداران محترم این زمینه تقدیم مینماییم. 

با توجه به تبلیغات بسیار زیادی در این زمینه که بیسیم مجاز در باند مجاز شهر وندی و بیسیم مجاز باند ازاد در اینترنت دیده میشود میتوان در گام نخست گقت که " شیوه سود جویان " و دروغی بزرگ به حساب می آید. کشور ایران همانند سایر کشور های دیگر دارای متولی در امور پایش و مجوز های ارتباطی رو رادیویی با نام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوی میباشد . یکی از وظایف این مرکز تدوین قانون بهره برداری از تجهیزات رادوییی میباشد . به طور کلی  متولی حاکمیتی در حوزه کشوری  در امر استفاده از انواع تجهیزات رادیویی بسیار حساس و سخت گیرانه است ( همانند سایر کشور ها)

ا توجه به آنچه در استفاده از بیسیم به ویژه مقررات قانونی حاکم بیان شد، شکی نیست که خرید و فروش، ورود، ساخت و هرنوع انتقال مالکیت، نگهداری و بهره برداری از دستگاههای بی سیم (فرستنده و گیرنده) و بطور کلی هر نوع کریستال مولد فرکانس، قبل از دریافت مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ممنوع است.

بنابراین اگر به موجب نظریه کارشناس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی محرز شود که از فرکانس های بی سیم بهره برداری غیرمجاز شده است، با نظرداشت مشخصات فنی اعلام شده در نظریه کارشناسی و مفاد قانون استفاده از بی سسیم های اختصاصی و غیرحرفه ای مصوب ۱۳۴۵ و آیین نامه اجرایی آن قانون و تکلیف ماده ۷ قانون فوق الذکر دستگاه بیسم ذاتاً غیرمجاز مکشوفه پلمپ و ممهور به سرب گردیده و ضم پرونده و ارسال می شود که در این صورت مقام قضایی باید با توجه به خصوصیات بی سیم مکشوفه و اصلاح ناپذیر بودن آن، وفق ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی صدور حکم به ضبط و معدوم نمودن آن توسط اداره کل فوق را صادر نماید. متذکر می شود که برابر ماده پیش گفته، ضبط از اختیارات دادگاه کیفری بوده و دادسرا فاقد اختیار در این خصوص است.

اما در رابطه با این که آیا صرف حمل و نگهداری بی سیم غیرمجاز هرچند ذاتاً مخرب، علاوه بر مجازات ضبط آن، برای مرتکب مجازات مالی یا سلب آزادی دارد یا خیر؟ مثلاً چنانچه شخصی اقدام به حمل بدون مجوز بی‌سیمی نماید که با توجه به میزان برد آن نیاز به اخذ مجوز از سازمان مقررات رادیویی یا نهادهای وابسته بوده است، در این صورت آیا مطابق قوانین و مقررات مربوطه بزه ای واقع شده است یا خیر و در صورت جرم بودن عمل، مستند قانونی آن چیست؟

در این خصوص دو نظر قضایی وجود داردکه ما ضمن بیان این دیدگاهها، در مقام نتیجه گیری به بیان دیدگاه خود به عنوان پاسخ نهایی به پرسش مزبور، بحث را به پایان می بریم.

 

با مراجعه ماده ۱۱ قانون  استفاده از تجهیزات رادیویی مشخص می شود که این ماده تعداد 9 عمل را جرم و قابل مجازات دانسته که عبارتند از:

۱ – هر کس ایستگاه دیگری را بدون موافقت وزارت پست و تلگراف و تلفن مورد استفاده قرار دهد.

۲ – هر کس در ایستگاه بدون پروانه عالماً و عامداً مخابره رادیویی انجام دهد.

۳ – هر کس از طول موجهای غیرمجاز یا ثبت نشده در دفاتر وزارت پست و تلگراف و تلفن استفاده نماید.

۴ – هر کس بدون گواهی‌نامه به عملیات رادیویی غیر حرفه‌ای اشتغال ورزد یا با علم و اطلاع با افراد بدون گواهی‌نامه ارتباط رادیویی بگیرد و یا به ‌اشخاص بدون گواهی‌نامه اجازه کار در ایستگاه بدهد.

۵ – هر کس از مقررات و قوانین رادیویی و یا مشخصات و شرایط و خصوصیات مندرج در پروانه ایستگاه تخلف کند.

۶ – هر کس عمداً دفتر گزارش کار ایستگاه را بر خلاف ترتیب مقرر وزارت پست و تلگراف و تلفن تنظیم کند و یا تمام یا قسمتی از عملیات خود را‌در دفتر ثبت ننماید.
۷ – هر کس پیام رادیویی مربوط به اشخاص دیگر را دریافت نموده آن را مورد استفاده قرار دهد.

۸ – هر کس با علامت شناسایی مربوط به دیگران خود و یا با ایستگاه خود را معرفی نماید.

۹ – هر کس پس از انقضاء مدت اعتبار پروانه یا گواهی‌نامه بدون کسب اجازه مجدد به کار خود ادامه دهد.

بنا به مراتب، مشخص می گردد که قانونگذار عمل حمل و نگهداری بی سیم غیرمجاز را به عنوان عمل مجزمانه در این ماده جرم انگاری ننموده است و در نتیجه استناد دادگاه به این بند هم غیرموجه است. نتیجه این که مجازات متهم به کیفیت منعکسه در رأی مخالف اصول سابق الذکر به ویژه اصل قانونی بودن جرم و مجازات است.

گفتنی است تمامی بیسیم های موجود در بازار با مدل های پوکسینگ 328   موتورولا 777   کنوود 31و3207  و ... همگی دارای قابلیت شنود و برنامه رزی در موج های فرکانسی غیر مجاز میباشند. لذا در این مورد میتوان به یک مورد کشف بیسیم در ساید دادفر ایران مراجعه نمود و در مورد روند بررسی با این کونه موارد کشف بیشتر مطالعه کرد.

مو  مهم در زمینه خرید بیسیم را میتوان به این موضوع وصل کرد که تعداد شرکت های دارای مجوز در امور خرید فروش تجهیزات رادیویی در سایت تنظیم مقررات موجود میباشد . ولی نکته ای قابل تامل در باره فروشندگان اینترنتی و ... این تجهیزات عدم وجود جایی ثابت و آدرس و جوازی شفاف است که بتوان حتی خرید های انجام شده را پیگیری نمود و یا حتی بتوان خدمات پشتیبانی از این تجهیزات گرفت .

 

نکته آخر : بهتر است جهت خرید انواع بیسیم از افراد متفرقه ابتدا بیسیم های مجاز را از طرف متولی امور رادیویی شناسایی نمایید و سپس اقدام به خرید نمایید . بهترین محل خرید انواع بیسیم و تجهیزات رادیویی را میتوان شرکت های دارای مجوز واردات و خرید و فروش معرفی کرد . زیرا محصولات عرضه شده دارای کیفیت و استاندارد های  مختلفی است که خریدار را از سردر گمی بعد خرید و یا مشکلات احتمالی پس از خرید  نجات خواهد داد .

 

مقاله : مجموعه آ د پارس
 
آئین‌نامه اجرائی قانون استفاده از بیسیم‌های اختصاصی و غیرحرفه‌ای (آماتوری)


نوشته شده توسط گروه وب / مدیر سایت 371
آیین‌نامه نحوه محاسبه حق استفاده از فرکانس در امور ارتباط رادیویی نوشته شده توسط گروه وب / مدیر سایت 274
اطلا عات مربوط به جدول ملی فرکانس کشور ایران نوشته شده توسط گروه وب / مدیر سایت 296
تعریف انواع سرویس های رادیویی نوشته شده توسط گروه وب / مدیر سایت 124
دفترچه های بیسیم نوشته شده توسط گروه وب / مدیر سایت 208
قانون راجع به اصلاح ماده سه قانون استفاده از بی‌سیم‌های اختصاصی و غیرحرفه‌ای نوشته شده توسط گروه وب / مدیر سایت 259
مدارک لازم جهت اخذ مجوز بیسیم نوشته شده توسط گروه وب / مدیر سایت 239

  • آموزشگاه بیسیم